ОТИС Лифт ЕООД
Към Otis Worldwide
БЪЛГАРИЯ
The world's leading manufacturer and service provider of elevators, escalators and moving walkways.
 
 Начална страница |
 

ЗА АСАНСЬОРИТЕ


Строителните технологии се променят и развиват с течение на времето, едновременно с това се развива и усъвършенства и нашата асансьорна технология. OTIS има дълга история в умението си да посреща новите предизвикателства с постоянни иновации. Предлагаме широк спектър от асансьори, които удовлетворяват различни изисквания, но те могат да бъдат групирани в три основни категории: без машинно помещение, безредукторни с теглителни ремъци и редукторни с теглителни ремъци.
Асансьори без машинно помещение
Тази революционна система асансьори се базира на първите фундаментални иновации в асансьорните технологии за последните 100 години. Проектирана за сгради от два до тридесет етажа, системата използва по-малки ролки от тези при конвенционалните редукторни и безредукторни асансьори. Намалената големина на ролката заедно с подновения машинен дизайн позволява машината да бъде монтирана в самата шахта – по този начин се спестява необходимостта от голямо машинно помещение на покривното ниво. Не по-малко уникални са плоските стоманени ремъци с полиуретаново покритие, изобретение на OTIS за системата от асансьори Gen 2™, които заместват тежките плетени стоманени въжета, които представляваха индустриалния стандарт от 1800 г. Ремъците дават възможност да се използва по-малка ролка. Те са дебели само 3 мм, но са здрави като плетените стоманени въжета и доста по издържливи, гъвкави и спестяващи пространство.
Безредукторни асансьори
През 1903г. OTIS въведе технология, която се превърна в стандарт за асансьорната индустрия – безредукторен асансьор. Тези асансьори обикновено работят със скорост по-голяма от 2.54 м/с. При безредукторните машини оплетените стоманени въжета, наречени шахтови въжета, са окачени в горната част на асансьорната кабина и са навити около машинната ролка в специални отвори. Другата част на въжетата е закачена на противотежестта, която се движи нагоре и надолу по шахтата по свои собствени релси. Комбинираната тежест на асансьорната кабина и противотежестта притиска въжетата в отворите на ролката и по този начин осигурява необходимата тяга, когато тя се върти. Безредукторната технология дава възможност да бъдат обслужвани и най-високите сгради в света – като например кулата Патронас в Малайзия.
Редукторни асансьори
Както подсказва и самото име, електрическият двигател при тази модификация движи редукторно съоръжение, което от своя страна задвижва шахтовата ролката. Макар и по-бавен в сравнение с типичния безредукторен асансьор, скоростният редуктор предлага предимството да се използва енергийно по-икономичен двигател, който да движи ролката. Тези асансори обикновено работят със скорост от 1.7 до 2.5 м/с и имат товароподемност до 13 600 кг. Спирачка с електронно управление между двигателя и редуктора спира асансьора като задържа кабината на желаното етажно ниво.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyУсловия за ползване | Конфиденциалност | Предложения | Карта на сайта