Otis Elevator Company
Maailmanlaajuinen Otis
Suomi
Maailman johtava hissien, liukuportaiden ja liukukäytävien valmistaja, toimittaja ja huoltaja
 
 Etusivu |
 

ELEVONIC CLASS -PIKAHISSI

Elevonic Class –pikahissi on Otisin maailmanlaajuinen tuote, joka on suunniteltu erityisesti korkeisiin rakennuksiin. Elevonic Class –hissijärjestelmä soveltuu yli 20-kerroksisiin rakennuksiin. Suomessa Otis on asentanut Elevonic-ohjausjärjestelmän mm. Tampereen Näsinneulan hisseihin.
Otis on asentanut hissejä maailman 125 korkeimpaan rakennukseen ja tuntee ne tekijät, jotka korkeisiin taloihin asennettavilta hisseiltä vaaditaan. Elevonic Class –pikahissin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tehokkuuteen, toimintakykyyn, turvallisuuteen, energiansäästöön ja ajomukavuuteen.

Otis sitoutuu toimittamaan asiakkaalleen tuotteita, jotka vastaavat tiukkoja laatuvaatimuksia.

Tehokkuutta

Elevonic-hisseissä on käytössä hissiryhmän ohjausjärjestelmä Elevonic RSR Plus, jonka avulla hissien odotus- ja kuljetusajat jäävät mahdollisimman lyhyiksi.

Täsmällistä toimintakykyä

Elevonic Class –hisseillä matkustaminen on erittäin tasaista, sillä kitka ja kuluminen on minimoitu. Automaattinen järjestelmä mittaa hissikorin toimintaa jatkuvasti ja vertaa sen jokaista toimintoa sallittuun vaihteluväliin. Automaattinen järjestelmä tunnistaa ajoittaiset poikkeamat ja korjaa ne muutamassa millisekunnissa ennen kuin ne ehtivät vaikuttaa hissin toimintakykyyn.

Turvallisuutta

Otis panostaa jatkuvasti laitteidensa tuotekehittelyyn ja niiden turvallisuuteen. Viimeaikainen turvallisuutta lisäävän tuotekehityksen tulos on mm. tarraimen kiilan liukupinnassa käytetty erityismetalliseos. Seoksen lämmönsietokyky, lujuus ja kitka lisäävät entisestään Elevonic Class –hissijärjestelmän toimintavarmuutta ja luotettavuutta. Turvallisuutta lisäävä tekijä on hissin oviin sijoitettu LAMBDA 3D –kolmiulotteinen valoverhotunnistin, joka estää hissin ovien sulkeutumisen, mikäli esine tai henkilö on tunnistimen kehän sisäpuolella. LAMBDA 3D koostuu 56 infrapunatunnistimesta, jotka luovat näkymättömän turvaverkon hissin ovien väliin ja kolmiulotteisina ulottuvat myös käytävälle. Mikroprosessoriohjain tunnistaa mahdollisesta esteestä heijastuvat infrapunasäteet ja estää ovien sulkeutumisen.

Energian säästöä

Otis on sitoutunut kehittämään mahdollisimman ympäristöystävällisiä laitteita ja järjestelmiä. Elevonic Class –pikahisseissä on taajuusmuuttajakäyttöinen jarrutusjärjestelmä, joka pystyy syöttämään jarrutusenergian takaisin rakennuksen sähköverkkoon uudelleen käytettäväksi. Vaihteeton Elevonic-vaihtovirtakoneisto säästää virtaa vähentämällä käynnistysvirran määrää, parantamalla hyötysuhdetta ja eliminoimalla hiiliharjojen tarpeen.

Matkustusmukavuutta

Hissin pysähtyminen ja liikkeellelähtö tapahtuvat joustavasti ja tasaisesti ilman tärinää ja melua. Otis tuntee ne tekijät, jotka vaikuttavat hissilläajon mukavuuteen. Mm. hissikuilun koko ja laitteiston kokoonpano, hissikorin muoto ja jopa korin arkkitehtoniset viimeistelyt vaikuttavat matkustusmukavuuteen. Otis käyttää hisseissään köysien tasapainojärjestelmää, joka kumoaa korikaapelin ja vastapainokaapelin välisen liikkeen ja vähentää näin korin heilumista kuilussa. Järjestelmä vähentää johteiden välistä painetta ja johteesta johtuvaa värähtelyä. Korin pystysuuntaisen tärinän estämiseksi Otis on kehittänyt patentoidun, tietokoneohjatun johteiden valvontamenetelmän johteiden linjaukseen.

Käyttäjäystävällisyyttä

Hissin ovien luotettava ja turvallinen toiminta on tärkeä osa hissin suorituskykyä. Otisin kehittämä HPLIM (High Linear Induction Motor) –ovijärjestelmä vähentää merkittävästi liikkuvien osien määrää.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyKäyttöehdot | Yksityisyyden suoja | Palaute | Hakemisto