Otis Greece & Cyprus
Go to Otis Worldwide
Ελλάδα & Κύπρος
The world’s leading manufacturer and service provider of elevators, escalators and moving walkways
 
 Αρχική | Ανελκυστήρες | Περί Ανελκυστήρων |
 

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ


Καθώς τα κτίρια ψήλωναν περισσότερο, αυξάνονταν και οι νέες απαιτήσεις για τους ανελκυστήρες. Η Otis συνέχισε να παρακολουθεί τις εξελίξεις ανταποκρινόμενη σε αυτές τις προκλήσεις με συνεχείς καινοτομίες.

Ηλεκτρικοί ανελκυστήρες χωρίς μειωτήρα

Το 1903 η Otis εισήγαγε στην αγορά τον ανελκυστήρα που θα αποτελούσε το πρότυπο στη βιομηχανία ανελκυστήρων. Ο ηλεκτρικός ανελκυστήρας χωρίς μειωτήρα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κτίρια οποιουδήποτε ύψους και ήταν πολύ πιο ταχύς από τους ατμοκίνητους ανελκυστήρες. Οι πρώτοι ανελκυστήρες αυτού του είδους εγκαταστάθηκαν στο Κτίριο Beaver στη Νέα Υόρκη και στο Κτίριο Majestic, στο Σικάγο.

Αυτός ο ανελκυστήρας αποδείχτηκε τόσο ανθεκτικός ώστε ακόμη και σήμερα, κατά την ανακαίνιση ενός κτιρίου (ενώ το σύστημα ελέγχου του ανελκυστήρα αντικαθίσταται από μια πιο σύγχρονη ηλεκτρονική εκδοχή) σπάνια χρειάζεται να αντικαταστήσει κανείς μια καλά συντηρημένη μηχανή χωρίς μειωτήρα. Αυτοί οι ανελκυστήρες λειτουργούν τυπικά με ταχύτητα μεγαλύτερη από 152 μέτρα το λεπτό.

Σε μια μηχανή έλξης χωρίς μειωτήρα, έξι με οκτώ ίδια τεμάχια συρματόσχοινου, στερεώνονται στην οροφή του ανελκυστήρα και τυλίγονται γύρω από τις τροχαλίες κίνησης σε ειδικά αυλάκια. Η άλλη άκρη του συρματόσχοινου στερεώνεται στο αντίβαρο που κινείται ανοδικά και καθοδικά μέσα στο φρεάτιο επάνω στους δικούς του

Το συνδυασμένο βάρος του θαλάμου και του αντίβαρου πιέζει τα συρματόσχοινα μέσα στα αυλάκια της τροχαλίας κίνησης, η οποία καθώς γυρίζει κινεί τον ανελκυστήρα.

οδηγούς.

Για να μειωθεί το φορτίο στον κινητήρα, το αντίβαρο έχει υπολογιστεί να ισοδυναμεί με το βάρος του θαλάμου και το ήμισυ του βάρους των επιβατών. Καθώς ο θάλαμος ανεβαίνει, το αντίβαρο κατεβαίνει, εξισορροπώντας το φορτίο. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας διότι ο κινητήρας σηκώνει μόνον το ήμισυ του βάρους του φορτίου του θαλάμου κάθε φορά.

Η αυλακωτή τροχαλία σε αυτό το παραδοσιακό σύστημα χωρίς μειωτήρα είναι αρκετά μεγάλη, με διάμετρο που κυμαίνεται από 0,6 έως 1,2 μέτρα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρός για να στρέψει αυτήν τη μεγάλη τροχαλία με 50-200 περιστροφές ανά λεπτό, προκειμένου να κινηθεί ο ανελκυστήρας με τη σωστή ταχύτητα.

Το ζήτημα της ασφάλειας διευθετείται μέσω ενός μηχανισμού περιορισμού της ταχύτητας, ο οποίος θέτει σε λειτουργία τα φρένα του θαλάμου σε περίπτωση που ο ανελκυστήρας πέσει. Μια ισχυρή μέγγενη συμπλέκει το ατσάλινο συρματόσχοινο του περιοριστήρα, ο οποίος ενεργοποιεί δύο αρπάγες ασφαλείας τοποθετημένες κάτω από τον θάλαμο. Οι κινούμενες ατσάλινες σιαγόνες σφηνώνουν στους οδηγούς μέχρις ότου ασκηθεί αρκετή δύναμη για να σταματήσει ομαλά ο θάλαμος.

Ανελκυστήρες με μειωτήρα

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, ο ηλεκτρικός κινητήρας σε αυτήν την περίπτωση κινεί μια μονάδα μείωσης ταχύτητας με ατέρμονες κοχλίες, η οποία στρέφει την τροχαλία ανάρτησης. Παρ’ όλο που η ταχύτητα είναι χαμηλότερη από εκείνη ενός τυπικού ανελκυστήρα χωρίς μειωτήρα, η μονάδα μείωσης ταχύτητας προσφέρει το πλεονέκτημα του ότι απαιτείται λιγότερο ισχυρός κινητήρας για να στρέψει την τροχαλία. Αυτοί οι ανελκυστήρες συνήθως λειτουργούν με ταχύτητες από 38 έως 152 μέτρα το δευτερόλεπτο και μεταφέρουν φορτία έως 13600 κιλά. Τον ανελκυστήρα σταματά ένα ηλεκτρικά ελεγχόμενο φρένο μεταξύ του κινητήρα και του μειωτήρα, κρατώντας το θάλαμο στον επιθυμητό όροφο.

Υδραυλικοί ανελκυστήρες

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες χρησιμοποιούνται εκτεταμένα σε κτίρια με πέντε έως έξι ορόφους. Αυτοί οι ανελκυστήρες – οι οποίοι έχουν ταχύτητα έως 46 μέτρα το λεπτό- δεν κάνουν χρήση μεγάλων μηχανισμών στην οροφή, όπως συμβαίνει με τους ανελκυστήρες με και χωρίς μειωτήρα. Αντιθέτως, ένας τυπικός υδραυλικός ανελκυστήρας λειτουργεί μέσω ενός πιστονιού που κινείται μέσα σε έναν κύλινδρο. Ένας ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτεί τον κύλινδρο με λάδι ώστε να κινηθεί το πιστόνι. Το πιστόνι σηκώνει ομαλά το θάλαμο του ανελκυστήρα. Οι ηλεκτρικές βαλβίδες ελέγχουν την απελευθέρωση λαδιού για ομαλή κάθοδο.

Ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο

Αυτό το επαναστατικό σύστημα ανελκυστήρων βασίζεται στην πρώτη ριζοσπαστική καινοτομία στην τεχνολογία ανελκυστήρων μέσα σε έναν σχεδόν αιώνα. Σχεδιασμένο αρχικά για κτίρια μεταξύ 2 και 20 ορόφων, αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί μικρότερη τροχαλία από τους συμβατικούς ανελκυστήρες με και χωρίς μειωτήρα. Το ελαττωμένο μέγεθος της τροχαλίας μαζί με τον εκ νέου σχεδιασμένο κινητήρα, επιτρέπει την τοποθέτηση της μηχανής μέσα στο ίδιο το φρεάτιο, περιορίζοντας την ανάγκη για ένα ογκώδες μηχανοστάσιο στην οροφή του κτιρίου.

Κύριο χαρακτηριστικό του ανελκυστήρα χωρίς μηχανοστάσιο της Otis είναι οι μοναδικοί, επίπεδοι ατσάλινοι ιμάντες με επικάλυψη πολυουρεθάνης, οι οποίοι αντικατέστησαν τα βαριά ατσάλινα συρματόσχοινα που έχουν καθιερωθεί στη βιομηχανία ανελκυστήρων από τον 19ο αιώνα. Οι ιμάντες έχουν πλάτος 30 χιλιοστά και πάχος μόνον 3 χιλιοστά είναι το ίδιο ανθεκτικοί με τα ατσάλινα συρματόσχοινα ενώ είναι πολύ πιο εύκαμπτοι. Το περιορισμένο πάχος των ιμάντων απαιτεί μικρότερη τροχαλία, μειώνοντας έτσι το χώρο που χρειάζεται για την τοποθέτηση της μηχανής στο μηχανοστάσιο.

 
 
©2016 Otis Elevator CompanyΌροι Χρήσης | Προστασία Προσωπικών Δεδομένων | Παρατηρήσεις για το site μας | Site Map