Hrvatska
Otis u svijetu...
HRVATSKA
Vodeća svjetska tvrtka za proizvodnju i održavanje dizala, pokretnih stepenica i pokretnih traka.
 
 Početna |
 

GEN2™ COMFORT

Otis GeN2 Comfort izlazi nakraj bez posebne strojarnice na krovu ili u zgradi. To znači veću slobodu kod projektiranja zgrade i veću ekonomičnost zgrade zbog dodatne korisne površine. Otis GeN2 Comfort dokazuje se krajnje tihim i ekonomičnim pogonom dizala. Sigurno i brzo oslobađanje osoba kod nestanka struje osigurava se novim, baterijski pogonjenim, automatskim sustavom za oslobađanje u nuždi.
Tehnika dizala
Tradicionalna nosiva užad od čelika zamjenjuju se kod Otisa GeN2 Comfort plosnatim poliuretanskim remenima. Remeni se sastoje u sredini od čeličnih jezgra i obloženi su fleksibilnim poliuretanski slojem. Kod iste nosivosti bitno su lakši od čelične užadi, nisu korozivni i do tri puta su izdržljiviji. Prigušnim svojstvima znatno doprinose izvanredno tihom pogonu s malo vibracija. Tehnologija remena Otisa GeN2 omogućuje primjenu malih, bezreduktorskih strojeva.

Vrlo kompaktni, novi sustav pogona pametno je smješten u vrhu voznog okna. Uzbudno orijentirana, varijabilna frekventna regulacija pogona omogućuje brzu i mekanu vožnju pod svim pogonskim uvjetima. Nju dodatno podupire novi, za Otis GeN2 razvijeni sinkroni motor s permanentim magnetima. Modularno građeno mikroprocesorsko upravljanje, s novom generacijom hardvera i softvera, konstruirano je za pojedinačna postrojenja i za grupni pogon do tri dizala. Upravljanje dizalom i regulacija pogona akustički su izolirani i za servisiranje prikladno smješteni ispred portala vrata gornje postaje.
Dizajn
Za Otisova dizala serijski postoji velik broj varijanti dizajna. Različita opremanja kabine, varijabilna vrata voznog okna i portali kao i atraktivni elementi rukovanja i pokazivanja osiguravaju da dizalo optimalno pristaje u arhitekturu zgrade.
Prednosti za vas

  • Do šapata tihe i mirne, udobne vožnje dizala primjenom PU remena s čeličnom armiranom jezgrom,
  • Optimalna udobnost vožnje kod visoke točnosti zaustavljanja, neovisne o opterećenju, od +/- 3 mm bezreduktorskim pogonom s varijabilnom frekventnom regulacijom i zatvorenim regulacionim krugom,
  • Do 50% ekonomičnije pomoću sinkronog pogona, opremljenog permanentim magnetima s malim momentom tromosti,
  • Ekološki vrlo povoljno, jer remeni i bezreduktorski stroj ne zahtijevaju podmazivanje,
  • Smanjeno trošenje kod trostrukog životnog vijeka remena u usporedbi s dosadašnjom čeličnom užadi, jer se oni bez sukanja i glatko odmotavaju s pogonskog vratila,
  • Ušteda strojarnice, jer remeni omogućuju primjenu ultrakompaktnog stroja u voznom oknu,
  • Jedinstveno. sigurno i brzo instaliranje postrojenja, jer standardizirani postupak montaže zahtijeva samo minimalno usklađivanje s drugim radovima,
  • Sigurno i brzo oslobađanje osoba kod nestanka struje osigurava se novim, baterijski pogonjenim, automatskim sustavom oslobađanja u nuždi.
 GEN2™ Comfort

PREUZIMANJE
GEN2™ COMFORT
 Gen2 Comfort brošura(engleski)
 
©2016 Otis dizala d.o.o.Uvjeti korištenja | Privatnost | Prijedlozi | Opći uvjeti nabave