Otis Felvonó Kft.
Az Otis világa
MAGYARORSZÁG
A világ vezető felvonó, mozgólépcső és mozgójárda gyártó és karbantartó vállalata.
 
 Kezdőlap | Karbantartás |
 

REM®5.0- ELEKTRONIKUS TÁVFELÜGYELETI RENDSZER

A felvonó megbízhatósága a berendezés több száz komponensének megbízhatóságától függ. Az OTIS REM®5.0 rendszere (Remote Elevator Monitoring) nagymértékben segít abban, hogy az adott lift mindenkor az utasok rendelkezésre álljon. A REM®5.0 nyugalmat jelent a felvonó üzemeltetojének és biztonságot az utasoknak. A REM®5.0-val felszerelt berendezések muködését az OTIS elektronikus úton folyamatosan figyelemmel kíséri, az év minden napján, a nap 24 óráján keresztül.

Folyamatos távfelügyelet, rövid reakcióidő

Amennyiben a REM®5.0 rendszer hibát észlel, először beazonosítja a meghibásodás okát, majd jelenti azt az OTIS éjjel-nappal készenlétbe álló diszpécser központjának. Ha a meghibásodás azonnali cselekvést igényel, az OTIS diszpécsere rögtön kiértesíti az illetékes szerelőt, aki a REM®5.0 által szolgáltatott információk alapján megfelelő szerszámokkal és alkatrészekkel érkezhet a helyszínre.

Közvetlen telefonkapcsolat, biztonságos mentés

A fülkében rekedt utas a vészjelző gomb megnyomásával automatikusan telefonon felhívja az OTIS speciálisan képzett diszpécserét, akitől közvetlenül, élőszóban, pontos tájékoztatást kap kiszabadításának menetéről és várható időpontjáról. Az utas szükség esetén a kimentése során mindvégig kapcsolatban maradhat az OTIS diszpécserével, akitől megnyugtatást és folyamatos információkat kaphat.

Maximális elérhetőség, minimális üzemkiesés

A REM®5.0 elektronikus úton folyamatosan gyűjti a berendezés adatait. Az előre beprogramozott paraméterektől való legkisebb eltérést is regisztrálja. A gondosan összegyűjtött információk a „testreszabott" megelőző karbantartás megtervezésének kiinduló adatai. Tervszerű megelőző karbantartással számos meghibásodás megelőzhető.

Online szerviz

A felvonót üzemeltető az OTIS e*Service szolgáltatásának keretén belül az Interneten keresztül bármikor lekérheti saját berendezései teljesítmény adatait, elérhetőségét, és a beavatkozások történetét. Bizonyos esetekben az üzemeltető automatikusan e-mail üzenetet kap mindazon esetekben amikor a REM®5.0 hibát jelez az OTIS diszpécserének.
A REM®5.0 előnyei
MAXIMÁLIS FELÜGYELETA felvonó üzemi paraméterei folyamatos elektronikus elemzés alatt vannak.
GYORS REAGÁLÁSA rendszerhibák bizonyos esetekben már azelőtt kijavításra kerülnek mielőtt azok tényleges fennakadást okoznának a rendes működésben.
MEGBÍZHATÓ KOMMUNIKÁCIÓAz év minden napján, a nap 24 óráján keresztül képzett OTIS szakemberek számítógép segítségével figyelik és dolgozzák fel a bejövő információkat.
FOLYAMATOS JELENTÉSI RENDSZERA REM®5.0-val felszerelt berendezés működési paramétereit, elérhetőségét, a beavatkozások történetét az adott felvonó üzemeltetője az Interneten keresztül az OTIS e*Service szolgáltatásának keretén belül on-line is elérheti.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyFelhasználási feltételek | Adatvédelem | Javaslatok | Oldaltérkép