Otis Felvonó Kft.
Az Otis világa
MAGYARORSZÁG
A világ vezető felvonó, mozgólépcső és mozgójárda gyártó és karbantartó vállalata.
 
 Kezdőlap |
 

OTIS REGEN HAJTÁS - A BÖLCS DÖNTÉS

Az Otis a visszatápláló hajtás előnyeit már az alacsony és középmagas lakóházi és középületek üzemeltetőinek is kínálja. A kis helyigényű moduláris felépítésű hajtás ideális a GeN2 felvonó rendszer számára. Az Otis a visszatápláló hajtás és a permanens mágneses szinkronmotor együttese optimalizálja a motor és hajtás feszültségét és csökkenti az normál menet és a gyorsítás közbeni áramfelvételt.
Energia megtakarítás
Egy nem visszatápláló hajtással rendelkező, teljes fülketerheléssel le irányban, vagy kis fülketerheléssel fel irányban közlekedő felvonók esetében a fékezéskor felszabaduló energia ellenállásokon keresztül hővé alakul. Ezzel szemben az Otis ReGen hajtás a felszabaduló mozgási energiát villamos energiává alakítja és visszatáplálja az épület villamos rendszerébe újrafelhasználásra. Az Otis ReGen hajtásai akár 75%-kal csökkenhet felvonóink villamos energia felhasználása a hagyományos hajtóműves felvonókkal összehasonlítva. A hajtás annyira hatékony, hogy az egységnyi teljesítménytényező közel van a nullához. Az Otis ReGen hajtás a hálózati áram szinusz hullámait minimális mértékben torzítja, így a harmonikus torzítása névleges terhelés esetén 5% vagy annál kevesebb, összehasonlítva a nem visszatápláló hajtások 80%-os értékével. Így a visszatápláló hajtás jóval kisebb mértékben zavarja az épület egyéb, érzékeny villamos berendezéseit.
JELENTŐS ÉVES KÖLTSÉGMEGTAKARÍTÁS
Az Otis ReGen hajtás alkalmazásával számottevően csökkenthető az épület üzemeltetési költsége, ami a tulajdonosoknak és bérlőknek évről évre állandó megtakarítást jelent. A hajtás az energiaköltségek két fő elemét csökkenti. Az csúcsteljesítmény-igénytől (kVA) függő állandó költség és az energiafogyasztástól (kWh) függő változó költség egyaránt alacsonyabb lesz a ReGen használatával. Energia akkor termelődik ha a felvonó teljes fülketerheléssel le irányban, vagy kis fülketerheléssel fel irányban közlekedik. Gyakorlatilag egy le irányban teljes terheléssel közlekedő felvonó biztosítani tudja a szükséges energia nagy részét a szomszédos fel irányban közlekedő felvonónak. A megtakarítás mértéke több tényezőtől függ, mint pl. a fülke terhelése, a sebesség, a menetek hossza, forgalom elosztás és a hatékonyság. A modellek és szimulációk világosan mutatják, hogy azonos mértékű és típusú használat esetén ReGen hajtással felszerelt felvonók kevesebb energiát használnak fel, mint a nem visszatápláló hajtást alkalmazók.
 
REGEN HAJTÁS ISMERTETŐK
ReGen hajtás
 Regen hajtás
 Regen Drives
 
©2016 Otis Elevator CompanyFelhasználási feltételek | Adatvédelem | Javaslatok | Oldaltérkép