Otis Felvonó Kft.
Az Otis világa
MAGYARORSZÁG
A világ vezető felvonó, mozgólépcső és mozgójárda gyártó és karbantartó vállalata.
 
 Kezdőlap |
 

KIMAGASLÓ SZOLGÁLTATÁS

A kimagasló szolgáltatás több, mint munkavégzés, ez az, ahogyan gondolkozunk és viselkedünk. Nem csak egy hiba kijavítása vagy egy rutinszerű karbantartás, hanem a mosoly, vagy az azonnali intézkedés és az a mód, ahogy mindig a fejlődésre törekszünk. Ez az a mód, ahogy együtt dolgozunk egymással és ügyfeleinkkel, partnereinkkel.
Célunk, hogy az OTIS a legkiválóbb szolgáltatást nyújtó vállalatok között vezető helyet foglaljon el és minden dolgozójának minden cselekedete ezt kell bizonyítsa világszerte.

Az OTIS munkatársai a vállalat követei, akiknek elkötelezetteknek kell lenniük ezen kitűzött cél teljesítésében, mind a legjobb szolgáltatás, mind a legjobb termékek előállítása területén. Minden munkatársunk az OTIS által képviselt értékek megtestesítője!
Mindent megteszünk azért, hogy termékeink mindenki számára biztonságosak legyenek. A biztonság követei leszünk. Mindent megteszünk termékeink, munkavégzési helyszíneink, felhasználóink és kollégáink biztonsága érdekében.
Nem ismerünk kompromisszumokat a munka minősége területén. Ügyfeleink számára kivétel nélkül a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtjuk. Mindig vállaljuk a felelősséget az általunk nyújtott szolgáltatás színvonaláért.
Az ügyfelek kéréseire azonnal reagálunk és folyamatosan tájékoztatjuk őket a munka menete során. Ügyfeleink minden telefonhívására és e-mailjére mielőbb válaszolunk. Szolgáltatásainkat biztonságosan és kellő időben teljesítjük, minden problémát sürgősséggel kezelünk és tájékoztatjuk ügyfeleinket arról, hogy milyen előrelépés történt a problémával kapcsolatban. Várunk ügyfeleinkre, de ügyfeleinket sosem várakoztatjuk meg.
Célunk, hogy ügyfeleink igényeit maradéktalanul teljesítsük vagy felülmúljuk azokat. Sosem feltételezzük, hogy a probléma megoldódott, ehelyett mindig minden munkát nyomon követünk. Az ügyfelet rendszeresen és kellő időben tájékoztatjuk a munka állásáról és arról, hogy a probléma mikor tekinthető teljesen megoldottnak.
Felelősséget vállalunk az ügyfeleink problémáiért és azokat időben megoldjuk. Minden munkáért teljes felelősséget vállalunk. Nem hanyagolunk el egyetlen felmerült problémát vagy kérdést sem, ehelyett kivizsgáljuk és megoldjuk őket; addig foglalkozunk velük, amíg az ügyfél kérése teljesül és igényeinek eleget nem teszünk.
Az ügyfelek igényeit mindig megismerjük és megfelelünk azoknak. Az ügyfél csapatának tagjaként tekintünk magunkra. Felmérjük ügyfeleink igényeit, legyen szó akár egy nem észlelt probléma megoldásáról, akár a berendezések működését tökéletesítő megoldások ajánlásáról. Minden olyan alkalom, amikor ügyfelekkel kerülünk kapcsolatba lehetőség arra, hogy kreatívan gondolkodjunk és hatékony megoldásokat ajánljunk. Ha egyből nem tudjuk, hogy adott problémát hogyan oldjunk meg, akkor is keresünk megoldást.
Amit megígérünk, azt kivétel nélkül időben teljesítjük. Mindig teljesítjük, amit megígértünk. Nem ígérünk többet annál, mint amit teljesíteni tudunk. Ha olyan körülmények állnak elő, melyek következtében ígéretünket nem tudjuk időben teljesíteni, haladéktalanul tájékoztatjuk erről az ügyfelet. Tisztességesen járunk el.
Munkánk során pozitív, profi hozzáállást tanúsítunk. Biztosítjuk, hogy ügyfeleinknek mindig pozitív, kellemes tapasztalata legyen velünk kapcsolatban. Udvariasan és tiszteletteljesen bánunk velük, meghallgatjuk álláspontjukat. A telefonos megkeresésekre szívélyesen és professzionálisan válaszolunk. Büszkék vagyunk a munkánkra.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyFelhasználási feltételek | Adatvédelem | Javaslatok | Oldaltérkép