Nederland
Website Otis Wereldwijd
Nederland
The world’s leading manufacturer and service provider of elevators, escalators and moving walkways.
 
 Home |
 
OtisLine - 0800 02 24 7 52
OTISLINE® - Melden van storingen

OTISLINE® is voor onze klanten een centraal meldpunt voor storingen aan liften en roltrappen.

Melden via telefoon
OTISLINE is 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 02 24 7 52.
Het opgeven van een straat- en plaatsnaam is meestal al voldoende voor OTISLINE om de installatie te lokaliseren.

Melden via eService app
OTISLINE is ook bereikbaar via uw Smartphone. Bent u eService gebruiker en heeft u de eService app geïnstalleerd op uw Smartphone? Dan kunt u storingen online melden zonder OTISLINE te hoeven bellen. Tevens kunt u de actuele status van uw storingen volgen via de app.
klik hier voor meer info over de eService app

Verhelpen op afstand
Met een OTIS Elite™ Service abonnement is het in de meeste gevallen zelfs niet nodig dat de monteur te plekke gaat omdat de storing op afstand verholpen kan worden en eventueel opgesloten passagiers snel bevrijd kunnen worden.

Aansturen monteurs
Via het geavanceerd computersysteem Dynaplan kan de OTISLINE medewerker in enkele seconden de installatie met het probleem lokaliseren. Als alle gegevens zijn ingevoerd, zorgt OTISLINE er voor dat de servicemonteur de storing op zijn Dynaplanner te zien krijgt. De Dynaplanner is een communicatie-apparaat die via het openbare GSM-netwerk berichten kan ontvangen en versturen. Binnen enkele seconden kan de dichtstbijzijnde monteur alle relevante gegevens aflezen van zijn Dynaplanner. Aangevuld met historische gegevens kan hij het probleem snel en effectief verhelpen.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyGebruiksvoorwaarden | Privacy | Suggesties | Site Map