GSM GSM GSM
Klaar voor de toekomst met de OTIS GSM module
Met ingang van 2003 dient elke personenlift volgens de norm
NEN EN 81-28 uitgerust te zijn met een spreek-luisterverbinding, om in geval van een opsluiting een verbinding tot stand te brengen. Het op tijd tot stand laten brengen van een goed werkende vaste analoge telefoonlijn blijkt een lastige en tijdrovende klus.
Een van de meest voorkomende redenen tot afkeuring van de lift is dan ook wanneer er niet op tijd een beschikbare vaste analoge telefoonlijn aanwezig is en er daardoor een niet werkende spreek-luisterverbinding in de lift tot stand kan komen. De lift mag hierdoor niet in gebruik worden genomen.

Digitaal versus analoog
De spreek-luisterverbinding werd tot voor kort standaard tot stand gebracht met een vaste analoge telefoonverbinding. Vandaag de dag verdringt digitale telefonie steeds vaker deze traditionele analoge telefoonverbinding. Zo worden (nieuwe) gebouwen steeds vaker voorzien van andere type communicatieverbindingen, denk bijvoorbeeld aan ADSL, glasvezel of zelfs draadloos.
Daarnaast is het voor de provider vanaf 1 januari 2015 ook niet meer verplicht om een vaste analoge telefoonverbinding aan te leggen.
Wij bieden u hiervoor een oplossing.

OTIS GSM module
Met de in eigen beheer ontwikkelde OTIS GSM module spelen wij in op de vraag naar digitale telefonie. De OTIS GSM module verzorgt de verbinding tussen de lift en Otisline en daarmee is de communicatie in de lift toekomstbestendig. Data loopt via een beveiligde internetverbinding en spraak via GSM. Deze OTIS GSM module is sinds juli 2014 beschikbaar.

Service
De combinatie van Remote Elevator Monitoring (REM®) en de OTIS GSM module zorgt ervoor dat we in onze servicedienstverlening tot wel 40% van de storingen op afstand kunnen verhelpen. Deze prioriteit service ‘Elite™ Connect’ genaamd, bieden wij aan in onze servicedienstverlening aan klanten met een OTIS installatie.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van OTIS GSM module en Elite™ Connect bezoek dan onze website www.otis.com of neem contact op met een van onze medewerkers.