Compassplus  GeN2 Switch GeN2 Switch
Flexibiliteit en gemak met de nieuwe OTIS eService app

OTIS, altijd in beweging! Verbetering door innovaties. Vanaf 25 juli biedt OTIS alle klanten met een eService contract de mogelijkheid om direct via een app te communiceren. Met de nieuwe app is OTIS de eerste liftenspecialist in de markt met een mobiele applicatie die het mogelijk maakt om storingen direct te melden.

Met de eService app worden de flexibiliteit en het gemak van mobile communicatie dienstbaar gemaakt aan het functioneren en beheren van een lift- of roltrapinstallatie. De gebruiker van de installatie wordt daarmee een aantal voordelen geboden.

Storing melden
Heel belangrijk is dat een storing in een lift of aan een roltrap met de nieuwe app met een paar klikken nog directer en sneller kan worden gemeld dan wanneer er bij callcenter OTISLINE® wordt ingebeld. Zodra de storing is gemeld, geeft de app een actuele statusupdate van het probleem. Als de melding in behandeling is genomen, krijgt de gebruiker daarvan bericht. Ook wordt hij via de app op de hoogte gehouden over de afhandeling van de storing, totdat het probleem is verholpen.

Andere features
Behalve het melden van storingen heeft de eService app nog een aantal features,
zoals de mogelijkheid om alle recente serviceactiviteiten te zien. Als er bijvoorbeeld service
of onderhoud heeft plaatsgevonden, is het direct mogelijk om te zien welke werkzaamheden er zijn verricht.
Tevens kan de gebruiker op de hoogte blijven van de prestaties van de lift- of roltrapinstallatie. De app biedt aan de hand van analyses een compleet overzicht van het gebruik van een lift of roltrap, dat tot in de kleinste details inzichtelijk wordt gemaakt. Ook is het mogelijk om het actuele functioneren van de installatie te controleren. Handig is ten slotte ook dat met de app rechtstreeks contact kan worden gelegd met de accountmanager bij OTIS of met callcenter OTISLINE®.

Downloaden en aanmelden
Gebruikers van eService kunnen zich aanmelden voor gebruik van de eService app middels hun eService mailadres en wachtwoord. Gebruik van de app maakt deel uit van hun onderhoudscontract. Nieuwe gebruikers kunnen contact opnemen met OTIS om een eService account aan te maken, waarna zij ook van de app gebruik kunnen maken.

De eService app kan worden gedownload via iTunes (iPhone), Google Play (Android) en Windows Store. Het downloaden en gebruik van de app is gratis. Gebruikers moeten bij hun provider informeren naar de kosten van het datagebruik.

Ga naar de eService app Informatie Site