Nederland
Website Otis Wereldwijd
Nederland
The world’s leading manufacturer and service provider of elevators, escalators and moving walkways.
 
 Home |
 

DE GESCHIEDENIS VAN OTIS

Otis heeft het aanzien van de wereld veranderd.. Van een bescheiden start in Yonkers, New York, naar de positie van wereldwijd nummer één van de sector lopen de begrippen veiligheid, dienstverlening en prestaties als een rode draad door de lange geschiedenis van Otis.
Vanaf een opgehesen laadvloer hoog boven de mensenmenigte deed een machinebouwer in het Crystal Palace in New York het publiek versteld staan toen hij met veel gevoel voor drama het enige touw waaraan de laadvloer hing, doorsneed. De laadvloer zakte een paar centimeter, om vervolgens abrupt te stoppen. Zijn revolutionaire nieuwe veiligheidsrem had ervoor gezorgd dat de laadvloer niet naar beneden was gestort. “All safe gentlemen” riep de man.De persoon op de laadvloer was Elisha Graves Otis, de grondlegger en naamgever van ons bedrijf. Met zijn veiligheidsrem loste Otis het startschot voor de liftindustrie. Dankzij zijn uitvinding konden gebouwen – en de ambities van architecten – tot de hemel rijzen, wat resulteerde in een nieuw soort stedelijke skyline met een indrukwekkende uitstraling.

Elisha Otis verkocht zijn eerste veiligheidsliften in 1853. Tegenwoordig, ruim anderhalve eeuw later, is Otis wereldwijd marktleider op het gebied van liften, met meer dan 60.000 werknemers die klanten in vrijwel alle landen in de wereld van dienst zijn. Dankzij hun inzet en toewijding kunt u volledig vertrouwen op de producten van Otis, in de wetenschap dat ze staan voor ruim 150 jaar ervaring in veiligheid en kwaliteit.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyGebruiksvoorwaarden | Privacy | Suggesties | Site Map