Romania
Otis International
OTIS LIFT SRL
Liderul mondial in productia si intretinearea ascensoarelor, scarilor si trotuarelor rulante.
 
 Home |
 

EXCELENŢA ÎN SERVICII

Excelenţa în Servicii este mai mult decât ceea ce oferim, reprezintă modul nostru de gândire şi acţiune. Nu se rezumă doar la “a rezolva o problemă” sau la a efectua o întreţinerea de rutină; este “zâmbetul” din vocea de la capătul celălalt al firului, răspunsul prompt la o solicitare şi dorinţa de îmbunătăţire continuă. Este felul în care lucrăm unul cu celălalt şi cum lucrăm cu clienţii noştri şi cu publicul.
Fiecare angajat OTIS trebuie sa exerseze Excelenţa în Servicii, urmând a-şi asuma în fiecare zi cele 8 angajamente pentru fiecare dintre clienţii noştri.
Viziunea noastră în a deveni leader privind Excelenţa în Servicii, între toate companiile, precum şi valorile OTIS, se regăsesc în aceste angajamente, rezultând în mod evident din acţiunile fiecărui profesionist OTIS din întreaga lume. Fiecare angajat este un reprezentant al companiei OTIS, iar el trebuie să-și aducă aportul în realizarea misiunii noastre de a fi primii în ceea ce priveşte serviciile oferite, primii în oferta de produse şi primii în execuţie. Angajaţii noştri reprezintă marca OTIS – întruchiparea valorilor pe care le oferim.
Vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura, dumneavoastră și oricărui pasager, utilizarea produselor noastre în siguranță. Vom fi ambasadorii siguranţei. Vom acţiona de fiecare dată pentru a asigura siguranţa produselor noastre, a şantierului, a publicului călător si a angajaţilor noştri.
Nu vom accepta compromisuri asupra calităţii serviciilor prestate. Vom oferi clienţilor servicii de cea mai înaltă calitate. Nu există excepţii. Vom susţine de fiecare dată produsele pe care le furnizăm.
Vom răspunde prompt solicitărilor dumneavoastră şi vă vom ţine la curent cu evoluţia acțiunilor. Vom răspunde fiecărui apel telefonic sau e-mail din partea clienţilor noştri, în cel mai scurt timp. Vom oferi serviciile de o manieră sigură şi oportună, tratând fiecare problemă cu urgenţă şi comunicând clienţilor evoluţia cazului. Întotdeauna vom aştepta clienţii, dar clienţii nu vor aştepta niciodată.
Vom acționa cu hotărâre pentru a vă îndeplini sau a vă depăși așteptările.Nu vom presupune niciodată că problema a fost rezolvată. Dimpotrivă, vom urmări fiecare caz, de fiecare dată. Vom furniza clientului, periodic, date actualizate cu privire la stadiul lucrării. Vom informa clientul atunci când problema a fost pe deplin soluţionată.
Vom prelua responsabilitatea pentru orice problemă și o vom rezolva în timp util. Ne vom asuma întreaga responsabilitate pentru fiecare proiect în parte. Nu vom ignora problemele sau situaţiile care apar. Dimpotrivă, le vom urmări şi le vom rezolva până când vom îndeplini cerinţele, obţinând satisfacţia clientului.
Vom anticipa nevoile dumneavoastră şi vom veni în întâmpinarea lor. Ne vom considera ca făcând parte din echipa clientului. Vom anticipa nevoile clienţilor, fie rezolvând o problemă apărută, fie oferind soluţii pentru a îmbunătăţi modul de funcţionare a echipamentelor acestora. Fiecare interacţiune cu clientul ne va da ocazia să gândim creativ şi să oferim soluţii eficiente. Dacă nu ştim cum să rezolvăm o problemă, vom afla.
Vom onora promisiunile în cel mai scurt timp, fără nicio excepție. Vom face ceea ce am promis. Nu vom promite mai mult decât putem oferi. Dacă anumite circumstanţe apărute ne împiedică să ne ţinem promisiunea, vom informa imediat clientul în această privinţă. Vom acţiona cu integritate.
Vom menţine o atitudine pozitivă şi profesionistă. Vom face ca experienţa clientului să fie plăcută şi pozitivă de fiecare dată. Vom trata clienţii cu respect şi curtoazie, folosindu-ne abilităţile de ascultare pentru a le înţelege punctul de vedere. Vom răspunde apelurilor telefonice cu amabilitate şi profesionalism. Ne vom mândri cu prezenţa şi munca noastră.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyTermeni de folosire | Confidentialitate | Sugestii | Harta Site