Srbija
Otis u svetu...
SRBIJA
Vodeća svjetska firma za proizvodnju i održavanje liftova, pokretnih stepenica i pokretnih traka.
 
 Početna |
 

GEN2™ COMFORT

Otis GeN2 Comfort nema potrebu za posebnom mašinskom prostorijom na krovu ili u zgradi. To znači veću slobodu kod projektovanja zgrade i veću ekonomičnost zgrade zbog dodatne korisne površine. Otis GeN2 Comfort karakteriše se krajnje tihim i ekonomičnim pogonom lifta. Sigurno i brzo oslobađanje osoba kod nestanka struje osigurava se novim, baterijskim, automatskim sistemom za oslobađanje u nuždi.
Tehnika liftova
Tradicionalna nosiva užad od čelika zamenjuju se kod Otisa GeN2 Comfort plosnatim poliuretanskim kaiševima. Kaiševi se sastoje od čeličnih jezgra i obloženi su fleksibilnim poliuretanski slojem. Kod iste nosivosti bitno su lakši od čelične užadi, nisu korozivni i do tri puta su izdržljiviji. Prigušnim osobinama znatno doprinose izvanredno tihom pogonu s malo vibracija. Tehnologija kaiševa Otisa GeN2 omogućuje primenu malih, bezreduktorskih mašina.

Vrlo kompaktni, novi sistem pogona pametno je smješten u vrhu voznog okna. Pobudno orijentisana, varijabilna frekventna regulacija pogona omogućuje brzu i mekanu vožnju pod svim pogonskim uslovima. Nju dodatno podržava novi, za Otis GeN2 razvijeni sinhroni motor s permanentim magnetima. Modularno građeno mikroprocesorsko upravljanje, s novom generacijom hardvera i softvera, konstruirano je za pojedinačna postrojenja i za grupni pogon do tri lifta. Upravljanje liftom i regulacija pogona akustički su izolovani i za servisiranje prikladno smešteni ispred portala vrata gornje stanice.
Dizajn
Za Otisove liftove serijski postoji velik broj varijanti dizajna. Različita opremanja kabine, varijabilna vrata voznog okna i portali kao i atraktivni elementi rukovanja i indikatora osiguravaju da se lift optimalno uklapa u arhitekturu zgrade.
Prednosti za vas

  • Do šapata tihe i mirne, udobne vožnje lifta primenom PU kaiševa s čeličnim armiranim jezgrom,
  • Optimalna udobnost vožnje kod visoke tačnosti zaustavljanja, nezavisne od opterećenja, od +/- 3 mm bezreduktorskim pogonom s varijabilnom frekventnom regulacijom i zatvorenim regulacionim krugom,
  • Do 50% ekonomičnije pomoću sinhronog pogona, opremljenog permanentim magnetima s malim momentom inercije,
  • Ekološki vrlo povoljno, jer kaiševi i bezreduktorska mašina ne zahtevaju podmazivanje,
  • Smanjeno trošenje kod trostrukog životnog veka kaiševa u poređenju s dosadašnjom čeličnom užadi, jer se oni bez uvrtanja i glatko odmotavaju s pogonskog vratila,
  • Ušteda mašinske prostorije, jer kaiševi omogućuju primenu ultrakompaktne mašine u voznom oknu,
  • Jedinstveno. sigurno i brzo instaliranje postrojenja, jer standardizovani postupak montaže zahteva samo minimalno usklađivanje s drugim radovima,
  • Sigurno i brzo oslobađanje osoba kod nestanka struje osigurava se novim, baterijskim, automatskim sistemom oslobađanja u nuždi.
 GEN2™ Comfort

PREUZIMANJE
GEN2™ COMFORT
 Gen2 Comfort brošura(engleski)
 
©2016 Otis d.o.o. BeogradUslovi korišćenja | Privatnost | Predlozi | Sadržaj