Otis Lift d.o.o.
OTIS po svetu
SLOVENIJA
The world's leading manufacturer of elevators, escalators and moving walkways.
 
 Osrednja stran | Dvigala |
 

O DVIGALIH

S spremembo gradbenih tehnologij in splošnim napredkom se vzporedno razvijajo tudi naša dvigala. Otis ima dolgo zgodovino usklajevanja in nadgrajevanja svojih tehnologij na najvišjo raven.Obladujemo vse tri osnovne tipe dvigal: brezstrojnične, brezreduktorska in reduktorska strojnična dvigala.
BREZSTROJNIČNA DVIGALA
Brezstrojnični sistem dvigala po skorajda 100 letih predstavlja večji prelom v industriji dvigal. V osnovi je predviden za zgradbe od 2 do približno 30 nadstropij. Reducirana jermenica omogoča v kombinaciji s preoblikovanim motorjem montažo v glavi jaška. S tem odpravimo potrebo po strojnici dvigala. V kombinaciji poliuretanskimi trakovi tako dvigalo tvori GeN2 sistem, ki nadomešča klasično rešitev s težkimi jeklenimi vrvmi. Trakovi so debeli vsega 3 mm, kljub temu pa enako močni in dolgotrajneši od klasičnih jeklenih vrvi.
Brezreduktorska strojnična dvigala
Leta 1903 je OTIS predstavil koncept, ki je postal svetovni standard v industriji dvigalogradnje - Brezreduktorsko dvigalo. Ta dvigala so predvidena za hitrosti višje od 2,5m/s. Brezreduktorska tehnologija omogoča rast svetovnih zgradb v višave, kakršne dosega tudi Petronas Towers v Maleziji.
REDUKTORSKA STROJNIČNA DVIGALA
Že po imenu sodeč imamo opravka z dvigalom, ki poleg motorja vsebuje tudi reduktorski pogon. Ob nižjih hitrostih kot brezreduktorska dvigala ta tip dvigal dosega svojo prednost v potrebi po manjšem pogonskem motorju. Običajno taka dvigala delujejo pri hitrostih do 2,5m/s in nosijo brmena do 13,600 kg.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyPogoji uporabe | Lastniške pravice | Vaši predlogi | Kazalo