Otis Lift d.o.o.
OTIS po svetu
SLOVENIJA
The world's leading manufacturer of elevators, escalators and moving walkways.
 
 Osrednja stran |
 
Visokohitrostna dvigala Elevonic
Novo odkritje varnosti, udobja in moči z Otis Elevonic Class.

Inteligenten sistem krmiljenja
Učinkovita obdelava in razpošiljanje signalov je ključ do dobrega upravljanja dvigal. Trenutno eden najboljših sistemov razpošiljanja signalov je Elevonic RSR Plus sistem, ki preko svojih algoritmov izračunava najkrajše čakalne čase z minimalnim številom dvigal.

Natančno upravljanje
Zelo živahna, hkrati pa tudi zelo uglajena vožnja dvigala Elevonic Class je omogočena preko več reguliranih povratnih sistemov, ki neprestano opazujejo obratovanje dvigala, merijo vsako odstopanje vrednosti od prednastavljenih standardov in v milisekundah korigirajo najmanjša odstopanja.

Varnost v korak s tehnologijo
Pri izdelavi dvigala so upoštevani najnovejši rezultati preizkušanja varnosti. Ena zadnjih inovacij je visoko tehnološko razvita zlitina za material zavorne čeljusti, ki omogoča visoko trdnost in odlično trenje tudi pri zelo visokih temperaturah. Tako je izboljšan zavorni učinek in zanesljivost zaviranja. Nadalje, zaščita vhoda v kabino Lambda 3D zazna osebo, ki se približuje kabini, in tako prepreči zapiranje vrat, kar pomeni dodatno varnost za uporabnike.

Energetsko učinkovit
Otis odločno deluje pri razvoju izdelkov in sistemov, ki pomenijo podporo prizadevanjem po čistem in varnem okolju. Dvigalo Elevonic Class uporablja frekvenčno reguliran pogon, ki deluje, kadar je le mogoče, kot generator in vrača električno energijo nazaj v elektro omrežje. Brezreduktorski motor varčuje z energijo tudi tako, da porablja nizke zagonske tokove.

Preračunano udobje
Kakovost vožnje pomeni mirno in mehko pospeševanje in pojemanje z najmanjšimi možnimi vibracijami in hrupom. Z instalacijo dvigal v večino od 125 najvišjih zgradb na svetu, je Otis ugotovil vse dejavnike, ki jih je potrebno vstaviti v enačbo: oblika in konfiguracija jaška, oblika kabine ter celo obdelava površin, ki vplivajo na zračni upor. Z namenom doseči mehko vožnjo je uporabljen sistem “dinamičnega ravnovesja”, ki nevtralizira spremenljivo neravnovesje kabine, ki ga povzroča gibanje visečega in kompenzacijskega kabla. Tako je pritisk na vodila minimalen in zato so tudi preko vodil inducirane vibracije minimalne. Za zmanjšanje horizontalnih vibracij je Otis razvil patentiran “Rail Survey Unit” – računalniško podprto orodje, ki omogoča monterjem natančno postavitev vodil.

Inteligentna vrata
Obratovanje vrat je ključnega pomena za uspešno odvijanje prometa dvigal v hiši. Otisov pogon vrat z visoko zmogljivim linearno indukcijskim motorjem (High Performance Linear Induction Motor-HPLIM™) znatno zmanjšuje število gibljivih delov, kar pomeni bolj zanesljivo in varno obratovanje.

Maksimalna varnost potnikov je dosežena s sistemom zaščite dostopa LAMBDA 3D. Z uporabo 56 infrardečih oddajnikov in sprejemnikov je ustvarjena nevidna varnostna mreža na vhodu v kabino, ki sega tudi v prostor na hodniku. Mikroprocesorsko krmilje neprestano preverja morebitno prekinitev žarkov in odpre vrata še preden pridejo v stik s potnikom.

Napredno razmišljanje
Da bi se izognili morebitnim dragim problemom preobremenjenosti dvigal je Otis razvil poseben program imenovan OTISPLAN™. S tem orodjem za planiranje kapacitete dvigal je simulirano odvijanje prometa dvigal v hiši. Program opozori na kritične točke in poda optimalno rešitev.

Uporaba izkušenj
Izsledki globalnih izkušenj nam omogočajo standardizacijo najboljših postopkov in metod instalacije dvigal za specifičen projekt. Projektni managament pomaga pri vodenju projektov v smislu zagotavljanja montažnih rokov in uporabe finančnih sredstev. Dvigala so instalirana v skladu z natančnimi navodili, kjer je vsa pozornost usmerjena na maksimalno varnost.

Kvaliteta skozi “Passport”
Osnova našega programa zanesljivosti je sistem imenovan “Passport”. Edinstven sistem, ki uvaja stroga preverjanja od planiranja in razvoja do proizvodnje in transporta na gradbišče. Dvigalo mora biti stoodstotno potrjeno na vsaki točki preden lahko nadaljuje na naslednjo stopnjo. “Passport” deluje kot sistem, ki nenehno opominja, da je kvaliteta za nas najpomembnejša.
 
 
©2016 Otis Elevator CompanyPogoji uporabe | Lastniške pravice | Vaši predlogi | Kazalo